Stacks Image 100

Evolutie

Van de mens

The Human Origins Program: deze prachtige site van het Smithsonian National Museum of Natural History geeft uitgebreide informatie over het onderwerp. Belangstellenden kunnen ook vragen stellen aan wetenschappers, verbonden aan het instituut.

Becoming Human: prachtige site. Je kan er een mooie video bekijken over onze evolutie. Volgt actuele evoluties op de voet.

Veel gestelde vragen i.v.m. de fylogenese van de mens: heeft vnl. tot doel de theorie van de creationisten te weerleggen. Geeft een mooi overzicht van de argumenten die pleiten voor de evolutiegedachte. 
 
Soorten hominiden: volledig overzicht van de diverse soorten hominiden - met talrijke illustraties

De menselijke evolutie: Biedt een overzicht van de verspreiding van de hominiden, een schema van de evolutie, de ontwikkeling van de hersenen, de evolutie van de werktuigen. 


Algemeen

www.evolutietheorie.be: website opgestart door de UGent in het kader van het Darwinjaar

Abiogenese en biologische evolutie: rijkelijk geïllustreerd overzicht; alle informatie die je nodig hebt voor je lessen evolutieleer (en nog veel meer!). Diverse hoofdstukken bieden je ook veel materiaal voor je lessen genetica… (pdf)

Een lessenreeks over de evolutie door de Universiteit van Berkeley - Californië (een 3-sterren site!)

Entwicklung des Evolutionsgedankens: goed overzicht van de evolutie (!) van het denken over de evolutie

OneZoom Tree of Life Explorer: interactive stamboom van de zoogdieren. Een frisse en leuke benadering van de fylogenese van deze diepgroep.

Talk Origins Archive: een wetenschappelijk antwoord op de Intelligent Design-theorie

Dinosaurusnet: Nederlandstalige site met het accent op de evolutie van de mens en op het dinosaurustijdperk