Stacks Image 85

Portaalsites: Biologie / Natuur / Gezondheid


Biodiversity Resources in Belgium: hier vind je links naar al wat te maken heeft met biodiversiteit in België. Ben je op zoek naar een adres van een arboretum, de titel van een tijdschrift, de website van een dolfinarium... je vindt het gegarandeerd hier.

Biozone: prachtige portaalsite van onze tegenvoeters - in een mum van tijd ben je bij het gezochte onderwerp.

DMOZ - Open Directory Project: een schare vrijwilligers, elk specialist in zijn domein, zorgt ervoor dat de honderden links op hun (wetenschappelijke) waarde getest worden.

BioZoek: maakt gebruik van een zoekrobot

Biologie.pagina.nl: goed gerubriceerd vertrekpunt voor een zoektocht

eco-websites.startpagina.nl: na een bezoek aan deze website is je ecologische voetafdruk gekrompen tot een kindermaatje!

www.natuurinformatie.nl: tien organisaties op het gebied van natuureducatie en natuurbescherming hebben vanaf nu één website voor alle informatie over de natuur. De site is met name voor middelbare scholieren een overzichtelijke bron van informatie in hun eigen taal.

http://natuur.2link.be/index.php: op deze stek vind je alle Belgische websites die te maken hebben met 'natuur' in de breedste betekenis van het woord. Je vindt er wegwijzers naar natuurverenigingen, natuurgebieden, natuureducatie, wandelen en fietsen in de natuur, vogels, zoogdieren, planten etc.

http://milieu.2link.be/: idem als hierboven, maar nu wat betreft 'milieu'

http://biologie.pagina.nl/: biologieportaalsite van onze noorderburen

https://www.gezondleven.be/sectoren/gezonde-school: een hele reeks suggesties voor een gezondheidsbeleid op school

http://www.vig.be/: website van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie